Till alla mina angolosaxiska läsare: I miss you like crazy!

Jag har jus läst igenom de två första månaderna av min blogg. Det är förfärlig läsning men jag blir sjukt nostalgisk och saknar känslan. Det var paradoxalt nog den bästa och värsta tiden i livet. Vart enda inlägg hade någon koppling till dig och dikterna haglade. Att lite kärlek kan göra en så konstig. Så konstig att man helt plötsligt börjar att producera dikter som att man aldrig har gjort annat. Och att det ska vara så svårt att släppa.

When lies are taking over
and your mind has lost control
When your body's just a weapon
to kill your aching soul

When you don't know were you're going
and the day has lost its light
When the darkness is taking over
and you can't put up a fight

When you've lost your strenght and courage
and all your hope is gone
When a day is like forever
and you know you can't go on

When your thoughts are just like torture
and you feel like you have none
When life is feeling useless
then I am your only one

radio is shit, so is life

Jag knackar på strax efter tolv och möts av en mjölig gubbe i 65 års åldern som pratar engelska. Fan också. "Are you going to work in that?", han tittar ner på mina leggins beklädda ben och höga stövlar med en minst sagt skeptisk blick. "Well.. no.. I'm going to do a radioprogram. I thought you knew that?". Clearly not. 
   Han är den mest cyniska människa jag träffat ("life is shit and then you die"), om man ens kan kalla honom människa. Han jobbar natt sju dagar i veckan och sover nästan ingenting ("I can sleep when I die"). Han radar upp fantastiska citat och anekdoter som skulle kunna göra ett lika fantastiskt radioinslag. Om det inte var för att min inspelningidiotgrej ger upp efter tio minuter. Jag spenderade två och en halv timme på bageriet i natt, med mig hem har jag två och en halv minuts material. Material där frågorna växlar mellan svenska och engelska och svaren dröjer så det är egentligen mestadels tyst. Jag vågar inte ens börja att försöka få ihop det till ett inslag för det kommer förmodligen inte att gå.
   Halv fem gick jag och la mig i natt, tack vare allt kaffe jag drack, eftersom att det är oartigt att inte tacka ja. Jag hatar teknik och är så arg att jag snart börjar gråta. Life is really shit, and then, you die.

Och folk säger att det är svårt att få jobb.

Jag ska göra ett radioinslag i dagarna under temat "vårt dagliga bröd giv oss idag..". Jag bestämde mig för att ta temat på orden och ska därför besöka en bagare i natt. Men det var inte utan missförstånd jag fick en träff.
   Jag ringde ett bageri och förklarade mitt ärende. Ägaren som var lite halvdålig på svenska skulle prata med bagaren och sedan återkomma till mig. So far so good. Efter ett tag ringde han upp:

Ägaren: Du ville ha jobb va? Det går bra, du kan komma 00.30.
Jag: Nja.. alltså.. jag tänkte ju bara göra ett radioinslag om bröd. Till skolan. Jag vill bara följa med bagaren.
Ägaren: Ett radioinslag?
Jag: Ja, jag har liksom inte så mycket erfarenhet inom bageribranschen. Är det okej att jag kommer ändå?
Ägaren: Jaja, du kan komma, det går bra.

Det är inte lätt när det finns mer än två våningar

Konversation mellan två lärare:

Ingemar: Du Uffe, ska du på mötet klockan 10.00 nere hos Börje?
Uffe: Ja, men uppe va?  
Ingemar: Nere?
Uffe: Uppe
Uffe: Eller.. vilken våning är vi på? Nere blir det ja.
Ingemar: Eller uppe? Var sitter han egentligen?
Ingemar: Han sitter ju på den här våningen.
Uffe: Ja! Rakt över blir det ju.
Ingemar: Rakt över ja, hehe.


The Skvallersvall

Som man bäddar får man ligga, antar jag.

Omtänksamma kompisar.

Malin säger:
jag har mensvärk. mycket värre än vanligt, jag dör.
Frida säger:
fy fan..
Frida säger:
inte för värken alltså. mer för att det inte blir ligga av med ******.


När man bloggar bara för att.

Dåligt bloggande. Men jag går igenom en livskris.. eller något. Överseende tack. Tanken på en radikal förändring är det enda som får mig upphetsad just nu. Jag funderar på svart hår, eller kanske kapa det helt. Eller varför inte ett könsbyte när vi ändå håller på.

Jag tycker ändå att jag är en relativt tolerant människa som inte jagar upp mig särskild lätt, även om jag vet att det råder delade meningar i den frågan. Men det finns personer i min klass, personer som provocerar mig. När de sätter igång med sina egenheter börjar det klia inom mig. Jag tänker på hur fula de är, hur otroligt obegåvade och korkade och helt enkelt hysteriskt dryga de är. Jag önskar att det öppnas en lucka i golvet där de faller ner och försvinner ur min åsyn. Och det är de snälla tankarna. De är säkert fina människor någonstans, men jag ser det inte. Så, nu var det sagt också. God natt.

This years love och blablabla

Va fan. Nu blir jag arg. David påstår att man förtjänar hjärtan. Får man inga hjärtan imorgon är det för att man inte förtjänat det. Men seriöst, vem fan får hjärtan på alla hjärtans dag? (Ni med fasta förhållanden behöver inte svara på den fråga. Ni kan för övrigt hålla er borta överhuvudtaget imorgon. Låt oss låtsas att ni inte existerar, för allas trevnad.) Det är ju inte som på lång- och mellanstadiet direkt, när man satt och klippte och klistrade fina röda hjärtformade kort som man sedan spred till höger och vänster. Nej, så är det ju inte. Så vem fan är det då som får hjärtan på alla hjärtans dag? Seriöst! Vem?


Dagens reflektioner.



Bla bla bla.

Jag gör tv nu. Det har varit kul, väldigt kul. Hittills har jag redigerat och filmat och det har gått fint. Men nu, nu måste jag hitta en nyhet. Och jag har ingen nyhetsnäsa, ingen fantasi och ingen tändningsnyckel. Det är inte kul och det kommer framför allt inte att gå bra.
   När (läs om) jag hittar en nyhet ska jag dessutom få ihop det till ett inslag. Jag vet verkligen inte hur det ska gå till. Jag vill göra något intressant, spännande och världsomvälvande men inget sådant existerar i Sundsvall, konstigt nog. I Sundsvall existerar inte ens några nyheter överhuvudtaget. Motivation, idéer och krativitet nu, tack.


Berg & dalvana

Min granne är borta. Vilket är oerhört skönt eftersom att hon har bestämt sig för att hata mig. Men när katten är borta dansar råttorna på borden. Fest hos mig hela helgen!

Jag behövde bara en deppig dag för att inse att livet går vidare, som vanligt. Och Sjögge kommer och hälsar på i helgen, det kan liksom inte bli bättre.

Vem är vem?

                                                                  

                                                              

                                                              

Det är sjukt. Och om ni inte är övertygade:


Dagens tips: ignorera detta inlägg

Jag vet inte om jag ska skratta, gråta, skriva hatbrev eller bara bli en bitter jävla fitta. Allting vore i och för sig befodrat. Men jag konstaterar istället att stora ord är lika med lögner och försöker att lära av min naivitet. Men det är lätt att tro det man hör, och framför allt det man vill höra.

Martin tycker att jag behöver peppas, och ja, det är korrekt. Men du kan ju prova att peppa en halvdöd sjöko.

Ibland är journalistik jävligt roligt.

Linus ingressincident trillade nog ner på andraplatsen över dagens roligaste händelser. Min vän Ludvig är nämligen rätt duktig på fotboll och tydligen hade det rycktats om att han skulle skriva på för Boden. Varpå min andra vän David skriver på lagets hemsida: "Ludvig har fått jobb på sin farmors pannkaksfabrik i Boden därför ska han flytta dit". Och sen händer följande: http://www.folkbladet.nu/2008/02/04/internet-i-vara-hjartan/

Tomas Ruuth kände nog att han hade en bra story på gång, who wouldn't?

Det är inte lätt när det är svårt.

Kung Bore är en personifikation av vintern, men det kanske man bara vet om man kommer från Norrland. Linus visste i alla fall inte det. Under dagens ingressövning skulle han skriva en ingress till en artikel som började: "Kung Bore kommer tillbaka i dag med massor av snö". Linus sätter sig genast och börjar knåpa på, vad han tycker, är en riktig kanoningress. Problemet är bara att han som sagt inte vet "vem" Kung Bore är, och läsa kan han inte heller. Denna kombination innebär att ingressens första mening lyder som följer: "Nu varnar SMHI för stormen Kurt Bore som sveper in över sydvästra Sverige". Stormarna har visserligen roliga namn så jag förstår tänket, men det är fortfarande hysteriskt roligt.

För övrigt har Christian syltat in sig ännu mer, om det nu var möjligt. Ett äkta hattrick. Vem hade trott att han var en sådan bolltrollare?

Nisse köper mat för fler tusen.

Martin kan inte vara hemma för att han har för stökigt.

Och jag, jag har dödsångest.


Here we go again

Jag har haft besök i helgen, schjukt trevligt, om än kort. Nu väntar jag bara på Mickan, Tova, Frida, Sanna, Antonia, Mange, Linda och Jossan, kom igen och kom!

Sara lämnade inte bara ett tomrum (som blir svårt att fylla;) efter sig, utan även en slags uppgift. Och jag ska försöka att inte göra henne besviken. Men jag vet hur det brukar sluta, så lycka till, till mig.