Bye Bye Baby

Okej, jag ska skriva ett reportage och tiden är rätt knapp så vad gör jag istället? Bloggar, såklart. Jag har precis kommit tillbaka från Sundsvall efter rätt många och långa dagar i Umeå. Med mig har jag pappa och Anna, vilket blir lite trångt i min etta på 22 kvadratmeter men det är trevligt också förståss. När jag kom hem från skolan var dessutom lägenheten städad och jag hade nya blommor och ett diskställ från Ikea, tack.

När jag var på ICA tidigare idag köpte kvinnan framför mig fryst färdighackad lök. Jag visste inte ens att det existerade, fine det är jobbigt med lökgråtögon men alltså, fryst och färdighackad?

Kvällens dilemma, utgång or not!?

Nej, reportage var det ja...

Where trouble melts like lemondrops

Det är inte sant. Jag är inte bara fattig, jag ligger på minus. Jag har inte en krona att röra mig. Inte en enda krona. "Nåja", kanske du tänker, tillskott på kontot kommer ju om en sådär 3 dagar. Det är visserligen sant, men: räkningarna ligger på hög, frysen är tom och vintern närmar sig. När det sedan slår en att det faktiskt är lånade tillgångar man lever av är det inte alls roligt längre. Jag är inte van, och jag är framför allt inte redo att leva detta liv så snälla, skona mig.

Gather around, listen to my champion song

Lördag och obligatorisk utgång. Det finns liksom inget annat att göra här, men vi har rätt kul. "Bildarna" har dragit iväg på klass/foto-resa så i deras frånvaro ska jag hänga med Favorit-Hanna och det blir nog minst lika bra.

Idag har jag, för första gången sedan jag flyttat hit, varit huslig och bakat bröd. Mitt i baket, med mjöl på händer, ansikte och kläder inser jag att jag har gjort en liten felberäkning. Jag har alldeles för lite jäst och det är ju naturligtvis ohållbart. Jag lämnar allt och kilar iväg till min kvartersaffär som jag endast besökt en gång tidigare, av diverse anledningar. Här kommer en: jag går till kylarna och letar febrilt efter jäst men den finns såklart ingenstans. Till slut går jag till kassan och frågar om de inte har jäst varpå han visar mig till en hylla med torrjäst. Jag förklarar att jag vill ha färsk jäst och han visar vägen tillbaka mot kylarna. Jag hinner precis börja skämmas för min dåliga letning då han säger: "jag har stoppat undan den i frysen, den håller mycket längre då förstår du" och räcker fram en stenfrusen jästkub. Jag tackar, betalar 300 % för den "färska" isbiten och traskar hem. Det tog ett bra tag innan jag hade tinat den. Men gott bröd blev det i alla fall.


It's you, now and always you, but never me

Alohol har, som alla vet, olika påverkan på folk. Att man blir fett emotional är ingen nyhet heller. Vissa blir aggressiva och andra gråter floder över ingenting. Jag skrattar. Trevligt kan tyckas och visst är det så, till en viss gräns. När man sitter och flabbar oavbrutet åt gud vet vad en halv kväll är det kanske inte lika charmigt längre. Det är dock en fylle-egenskap jag kan leva, men mina nya är oacceptabel. Jag har blivit kriminell. Igår kom jag hem med mikrofon i väskan, en mikrofon som jag stulit. Okej om jag snodde värda grejer som jag faktiskt vill ha men en mikrofon, va fan!? Jag funderar på hur jag på ett smidigt sätt ska lämna tillbaka den, det kan bli svårt.


Jag skulle göra en snabb summering för de stackare som missade gårkvällen och det lät ungefär såhär: "Vi hade fest här och det kom rätt mycket folk, massa faddrar och så. Jag blev dyngfull och hade ett deeptalk med Kim som resulterade i tårar på toaletten med Frida. Efter förfesten gick vi på Olles och Elsa snodde två kepsar, och jag en mikrofon. Sedan sjöng vi kareoke med Bengt Dahlqvist från Skilda världar och efter det hamnade Frida i fetbråk på Kebabcity, medan jag stod och tjafsade utanför. Simon sprang iväg förr att hitta idioten på Kebabcity för att sedan döda honom. Till sist gick vi i alla fall hem, arga, ledsna, trötta eller bara fulla."
Det är i Sundsvall det händer.


Nåväl, söndag är en dag för nystart. Ny vecka och nya möjligheter, typ så. Det nya, bättre livet börjar liksom alltid på en måndag för att sedan fallera på tisdag. Men det är fint att man försöker. Igår sa någon till mig att ingenting som är värt att ha i livet är lätt att få, så jävla klyschigt men också så jävla sant. Så med det i tanken välkomnar jag en ny vecka och första dagen i resten av mitt liv.

Tack och hej.


ring, ring, why don't you give me a call?

Imorse ringde det på min dörr. Jag sprang omkring, återigen, i kortkort klänning med en knut på huvudet. Jag spelade hög musik och hade teven på högsta volym. Denna gång gjorde jag dock inte samma misstag. Jag lät det ringa, sänkte musiken och gömde mig darrande under täcket. Radio- och tv-verket, en klagande granne eller Jehovasvittnen, jag vill inte träffa någon av dem. Jag kommer fan aldrig att våga öppna dörren igen, they're all out to get me. Så om du planerar att göra en suprisevisit, don't.

Ett titthål i julklapp, tack.

Jag ser det snöar

Vuxenkomplex, duktighetskomplex och viktkomplex, finns det något som inte stavas komplex i min hjärna just nu? Jag tror att svaret är nej.

Och det snöar i Sundsvall, i början av oktober. Så mycket värt var det att flytta några mil söderut. Tur är i alla fall att jag här, liksom hemma, har bästa och snyggaste vännerna.

image55





















 


When reality catches you

Jag trodde inte att den här dagen skulle komma. Dagen då jag känner mig tråkig. "Bäst på fest" och "jag är inte den som bangar" brukar vara två av mina motton, typ. Mina klasskambrater är ute onsdag, fredag och lördag. Jag nöjer mig med lördag. Jag kommer med bortförklaringar som att jag inte hinner, måste plugga, tvätta, städa, pilla mig i naven, what ever. Faktum är att jag är tråkig. Jag vill inte vara sliten, jag vill kunna träna, gå upp tidigt, njuta och få ut så mycket som möjligt av dagen. Inte vara sliten. Någon kanske skulle kalla min sund och andra skulle förfäras över det faktum att jag ser det som lamt att gå ut en gång i veckan. Men i den värld jag lever nu är det just lamt, torrt och oacceptabelt, skrämmande or not.


I'm still to tired to care and I got to go

Jag är för trött för att skriva något fyndigt, intressant eller ens vettigt. Ändå känner jag att jag måste klämma ur mig något, en "skitnödig grej" som man hade sagt på journalistspråk. För det är sådant jag har sysslat med de senaste veckorna, journalisttermer, begrepp, regler och lagar, samt en jävla massa historia. Frågan mig när radion hade sin guldålder, eller när Sverige fick två tv-kanaler och jag kommer att börja rabbla årtal tills ni ber mig att hålla käften.
    Jag har aldrig pluggat så mycket som den senaste veckan, twentyfourseven har fått en ny innebörd. Sedan tentan var ur världen har alkoholen flödat och sömnen uteblivit. Min hjärna är trött. Ett ihopskrumpet russin känns som en bra beskrivning på min dess tillstånd just nu.

Och på tal om det här med journalisttermer, skjut mig den dagen jag använder förkortningar som "rubbe" (rubrik), "mellis" (mellanrubrik) eller "macka" (ett halvt A4). "Jag skulle vilja ha en liten mellis här", på riktigt, skjut mig.

Helgen hemma har verkligen varit fullproppad. Inte en lugn stund. Men äntligen: The Perishers, och det var precis så bra som jag hade förväntat mig och typ dubbelt till. Nu trycker jag på off-knappen och låter den utbrända hjärnan vila, åtminstone i några timmar, innan jag imorgon, återigen tar mig an böckerna. Over and out.